Historien vår

Historien vår

29 november 2004 møtte 32 barn, 64 foreldre og 7 ansatte til sin første dag i Tveterhytta barnehage. Ett år med planlegging og tilrettelegging for en ny liten barnehage ved skogen i klubbhuset til Tveter IL var fullført – og nå var det bare å brette opp armene og starte jobbingen.

Målet var ikke bare å etablere nye barnehageplasser, men også å lage et meningsfylt innhold for barna som igjen skaper grobunn for god læring og utvikling i et positivt miljø.

Med mange års erfaring innen barnehagebransjen ønsket vi å skape en barnehage som tok hensyn til både barn og foreldres behov. Omsorg, lek og læring, trygghet og fleksibilitet var viktige nøkkelord i prosessen. For å realisere dette så vi tidlig betydningen av kompetente og engasjerte voksne. Ideen om at halvparten av alle ansatte skulle være barnehagelærere ble for alvor realisert.

2004

Borg Barnehager AS ser dagens lys i forbindelse med oppstart av Tveterhytta barnehage i sarpsborg.

2005 / 2006

Kulås, Villenga, Hjørgunn og Solbakkeparken barnehage åpner dørene.

2007/ 2008

Vi overtar driften av Wilbergjordet, Fjelldal, og Storeper barnehage. Hannestad barnehage åpner i Sarpsborg. Barnehagenett AS etableres som barnehagenes utviklingsenhet.

2009/ 2010

Vi overtar driften av Sydskogen og Tubus barnehage.

2011/ 2012

Vi overtar driften av Borgen, Skaug gårdsbarnehage. Økernly barnehage åpner i Oslo.

Stålverkskroken barnehage åpner i Oslo.

Første januar 2015 teller vi 15 barnehager, over 1100 barn, 2000 foreldre og 300 ansatte.