Storeper (Sarpsborg)

Storeper (Sarpsborg)

Storeper barnehage er en 6 avdelings barnehage som ligger sentralt til på Kurland med lysløypa som nærmeste nabo. Lysløypa blir brukt til  korte eller lengre turer ukentlig, av alle avdelinger. Vi har en egen plass i skogen , som vi kaller Lurvelegg.

Vi er også så heldige å ha byen, Landeparken, 2 barneskoler og Glengshølen på gå avstand fra barnehagen. Vi har derfor gode muligheter til å ta spontane og planlagte turer i hverdagen.

De ansatte hos oss brenner for jobben sin, og yter daglig sitt ytterste for at nettopp ditt barn skal bli sett og ivaretatt som den det er hver dag. Vårt personale har en høy grad av relasjonskompetanse som kan defineres som personalets evne til «å se det enkelte barn på dets egne premisser og tilpasse sin atferd til barnet». Til sammen har 8 pedagoger  tatt og er under utdanning for å tilegne seg en større grad av relasjonskompetanse enn de allerede har i dag. Vi trenger hele tiden å være i utvikling/endring og det er noe de ansatte i Storeper er gode på.

Barnehagens kongstanke

Jeg er meg:

• Jeg blir sett
  • Jeg blir hørt
  • Jeg blir tatt på alvor
  • Jeg kan velge

Vi er veldig stolte av hjertet vårt der MEG står med store bokstaver i midten. Det har vi malt på veggen i det vi kaller hjerterommet og på veggen ute.

I Storeper har vi en likeverdig, men ikke likestilt måte å være sammen med barna på. De voksne ser og anerkjenner barnas følelser og møter dem der de er. De voksne er tydelige og tar personlig ansvar på en likeverdig måte. De voksne er aktiv lyttende og forsøker etter beste evne å forstå barnet. De voksne tar det voksne lederansvaret og lar barna få lov til å være barn.

I Storeper opplever barnet at  den voksne ser det og er glad i det sånn som barnet er! Barnet merker at når de er seg selv får de  kjærlighet fra personalet. «Jeg trenger ikke ofre meg, eller late som for å få kjærlighet» av de voksne i Storeper barnehage. Vår tanke er at det finnes ikke vanskelige barn, men barn som har det vanskelig.

Vi har ulike temarom Bobrom (snekkerrom), hjerterom (et fysisk aktivitetsrom), formingsrom, butikk- lekerom, lyttekrok, vannlekerom, ballrom og meg-perm rom, som vi deler barna inn i hver dag. På denne måten er det også lettere for oss å se hvert enkelt barn.

Jeg er meg.

Informasjon: 88%