Skaug (Vestby)

Skaug (Vestby)

Skaug idrettsbarnehage er en tre avdelings barnehage som ligger landlig og idyllisk til i en ombygd låve i Vestby. Rundt oss hersker stillheten med stor åpne jorder og skogen i horisonten. Dette til tross for at E6 kun er tre minutter unna med bil.

Som navnet tilsier så er vårt hovedsatsningsområde fysisk aktivitet, og vår kongstanke er: «Aktive barn i en sunn kropp» hvor vi også har fokus på sunt kosthold. Vår idrettsbarnehage er for alle barn, uavhengig av kjønn og fysiske forutsetninger. Målet er ikke å dyrke frem toppidrettsutøvere, men barn som opplever glede, mestring og et positivt syn på egen kropp gjennom fysisk aktivitet. Vi tar utgangspunkt i fysiske egenskaper som utholdenhet, bevegelighet, koordinasjon, styrke og spenst. Disse trener vi på gjennom ulike idrettsaktiviteter, både ute og inne.

Vi ønsker at barna skal få et motorisk fortrinn, og samtidig tilegne seg gode vaner og holdninger til sunt kosthold.

Det er mye samarbeid på tvers av avdelingene så alle voksne blir kjent med alle barna.  Avdelingenes navn er inspirert av bevegelse og heter Tempo, Kvikk og Friskus. I tillegg til avdelingene har barnehagen en gymsal, hvor det er god plass til forskjellige fysiske aktiviteter.

Uteområdet er stort og oversiktlig og ble helrenovert høsten 2014 til et mer motorisk utfordrende område. I tillegg består det umiddelbare nærområdet av åker og skog hvor vi blant annet har fine skimuligheter vinterstid. Naturopplevelser blir en naturlig del av hverdagen, og gir barna gode motoriske utfordringer.

Velkommen til Skaug idrettsbarnehage.

Idrett – Aktive barn i en sunn kropp.

Informasjon:
Lek & læring: